Interní auditor HACCP
Přínos kurzu
Dvoudenní kurz pro zástupce organizací se zavedeným systémem HACCP. Seznámíte se s požadavky systému HACCP, s nařízením ES 852/2004, ale také získáte přehled potravinové legislativy ČR a EU.
Obsah kurzu
- Přehled potravinové legislativy ČR a EU.
- Systém HACCP – principy a postup zavádění.
- Všeobecné požadavky Mze a informace o ISO 22000.
- Pravidla správné výrobní a hygienické praxe.
- ISO 19011:2018 – Terminologie z oblasti auditů, typy auditů, další související normy a předpisy, psychologické aspekty, proces certifikace (plánování a příprava auditu, provedení auditu, zprávy z auditu, následné akce).
Po ukončení kurzu získáte Osvědčení o absolvování kurzu.
Požadavky na účastníky
Předběžné znalosti nejsou požadovány. Je vhodné, aby účastníci měli orientaci v základních požadavcích na systém HACCP a systém managementu kvality podle ISO 9001.