FSSC 22000 – Systém managementu bezpečnosti potravin
Přínos kurzu
Systém FSSC 22000 je určen k certifikaci systémů pro bezpečnost potravin u výrobců zaměřených na výrobu či zpracování živočišných produktů, rostlinných produktů podléhajících zkáze, výrobky s dlouhou trvanlivostí, výroba obalů pro potravinářství, jiné ingredience a doplňky jako aditiva, vitamíny apod.
Obsah kurzu
Certifikace FSSC 22000 je uznávána obchodními řetězci jako věrohodný důkaz o efektivním plnění požadavků na bezpečnost potravin. Schéma FSSC 22000 se skládá ze samotné normy ISO 22000, sektorově specifických požadavků (PRPs) a specifických požadavků FSSC 22000.
Účastníci kurzu budou seznámení s celým schématem FSSC 22000. K jednotlivým požadavkům bude krátce vysvětleno, jak je zavést do praxe s respektováním specifik oboru.
Požadavky na účastníky
Výhodou je znalost normy ISO 22000:2018, popř. ISO 9001:2015. Po ukončení kurzu získáte Osvědčení o absolvování kurzu.