Systém kritických bodů HACCP
Přínos kurzu
Absolvováním kurzu získáte
- přehled o požadavcích legislativy ČR a EU na systém HACCP,
- základní znalosti tvorby a provozování systému HACCP,
- přehled požadavků normativu MZe na HACCP pro jeho certifikaci,
- návod pro vhodnou integraci systémů managementu kvality a bezpečnosti potravin (ISO 9001 a HACCP).
Obsah kurzu
- Úvod do systému HACCP.
- Výklad požadavků legislativy ČR, EU a normativu MZe na systém HACCP.
- Přehled mezinárodních standardů v oblasti systémů managementu kvality a bezpečnosti potravin.
- Zdravotní nebezpečí v technologii výroby potravin.
- Tvorba a ověřování systému HACCP.
- Vztah systémů HACCP a managementu kvality podle normy ISO 9001.
- Diskuse.
Po ukončení kurzu získáte Osvědčení o absolvování kurzu.
Požadavky na účastníky
Předběžné znalosti nejsou požadovány. Výhodou je orientace v základních požadavcích na systém HACCP a systém managementu kvality podle ISO 9001.